A kurkuma (Curcuma longa) egy felénk kevésbe ismert gyógyító növény, amelyet a hagyományos indiai művészetben évezredek óta használnak. Felénk elsősorban fűszernövényként ismert, főként a kellemes sárga színe miatt teszik az ételekbe. A b17net.info átfogó beszámolójából megtudhatja, hogy a kurkuma valójában egy csodaszer és elsősorban nem a konyhaművészetben kellene használni.

A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásainál meg kell említenünk jótékony hatását a gyomorra, és a vértisztító szerként való működését, emellett élénkítő hatásúnak tartják. Fontos kiemelni gyulladáscsökkentő hatását, mivel ösztönzi a mellékvese által termelt kortizol képződését és gátolja a lekotrién képződését. Mint gyulladáscsökkentő kifejezetten hatékony néhány betegségnél, ilyenek az ízületi gyulladás, a csontízületi gyulladás, a reumás jellegű ízületi gyulladás és a heveny fertőzések. Gátolja azon enzimek működését, amelyek a gyulladásokat táplálják.

kurkuma.Májvédőként is csodákra képes, hiszen bebizonyították, hogy a hepatitisz C-ben, a májgyulladás egyik formájában, a kurkumin hatékonyabb volt a májsejtek regenerálásban, egészségük regenerálásban, mint a zöld tea kivonata. Az érrendszert is védi, az által, hogy megakadályozza a vérlemezkék összecsapzódását és elősegíti a vérrögök oldódását, vérhígító hatású.  Erős antioxidánsként működik, leköti az egészséget károsító szabadgyököket, olyan esetekben is, amikor a szabadgyökök negatív hatásukkal szívbetegséget vagy érrendszeri károsodást okoznának. Ezek a szabadgyökök felelősek az öregedés felgyorsulásáért is, DNS károsító hatásuk miatt.

A környezetünkben jelelevő egészségkárósító, rákkeltő tényezőktől is megvéd a kurkuma, amilyen a cigarettafüst is. Különösen a hormonrendszer hibáiból adódó rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében hatékony. Mindezek mellett az epehólyag működését, az epe kiválasztását is elősegíti. Állatkísérletek által bizonyított, hogy a génmutációt gátló hatása van (antimutogén), és rákkeltő anyagok elleni hatása (antikarcinogén). A rákmegelőzésre különböző biológiai folyamatok által képes.

Elnyomja a kappabéta faktort, aminek magas szokott lenni az értéke a rákos sejtek szóródásakor és ezek sokszorozódását az által akadályozza meg, hogy blokkolja az ösztrogén és a hozzá hasonló vegyi anyagok képződését.  Ezek az ösztrogénszerű anyagok a környezetünkben levő szennyező és segédanyagok, amelyek többnyire a hirtelen sült ételekben találhatóak, pl. a gyorséttermi ételekben, valamint olyan anyagok, amelyek a környezetszennyezés következtében kerülnek a szervezetünkbe.  A kurkuma erősíti az immunrendszer működését is, ezzel is megelőzve a rákos sejtek kialakulását. Különöse hatékony a vastagbél rák, a mellrák, a gyomorfekély, a leukémia a szájban levő daganatok, bőrdaganatok kialakulásának megelőzésében, valamint kezelésében.

Hatását, hatékonyságát több éves kísérletek bizonyítják. Az adagolásról bővebb információt találhat a http://www.b17am.info/kurkuma.html oldalon. Fontos, hogy bármilyen kezelés előtt konzultáljon egy hozzáértő orvossal vagy az oldal tanácsadóival.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás